BOXED: Trendy og miljørigtig vand i karton

BOXED: Trendy og miljørigtig vand i karton

1Kildevand på plastikflasker er blevet et hit. Ikke bare herhjemme, men også i USA, hvor amerikanerne dagligt tømmer mere end 30 millioner plastflasker med vand. Af dem bliver kun 14 procent genbrugt.

Den Michigan-baserede virksomhed BOXED Water Is Better sælger også kildevand, men gør det med lidt renere samvittighed end konkurrenterne. BOXED bliver nemlig tappet på Tetra Pak-kartoner, der er noget mindre miljøbelastende end plastikflasker – og de valgte Tetra-kartoner er selvfølgelig FSC-certificerede.

Selvom de fleste plastikflasker i USA er lavet af PET (Polyethylene terephthalate), der delvist er lavet af genbrugsmateriale, så resulterer produktionsprocessen af plastikflasker i mere affald og udsender tre gange så meget CO2 som produktionen af BOXED.

Også i transportsammenhæng udemærker BOXED sig, da den tager meget mindre plads end plastikflasker, hvilket igen betyder et mindre CO2-aftryk end konkurrenten.
For at kompensere for den CO2-belastning BOXED har forvoldt, donerer selskabet årligt 20 procent af sit overskud til organisationer, der arbejder med genplantning af regnskovsområder og forbedring af vandmiljøet.

2
De første BOXED-katoner kom på markedet i marts, og kan kun købes i Michigan. Ikke desto mindre har rygterne om BOXED spredt sin som lynild på nettet, og det kan mærkes hos BOXED, der nu har svært ved at følge med efterspørgslen.

BOXED gør en forskel for miljøet, og gør det dermed også for forbrugeren. Og BOXED gør det synligt, at forbrugeren gør en forskel, og ligner derfor et sikkert hit.

Det eneste spørgsmål, der trænger sig på, er, om det ikke stadig er mere miljøvenligt bare at drikke sit vand fra hanen?

3


Kategorier:
,