Forær dit indhold væk og tjen penge

Forær dit indhold væk og tjen penge

Internettet har gjort det muligt at hente computerspil, film og musik gratis til stor fortrydelse for mange for både filmselskaber, pladeselskaber og butikker. Men filer, der kan hentes gratis, ikke nødvendigvis lig med tabt fortjeneste.

Et godt eksempel på det er Monty Pyton, der har oprettet en egen Monty Pyton kanal på Youtube. Her kan man se et stort udvalg af Monty Pytons sketches gratis.
Kanalen er blevet sat op, så der er direkte links til sider på nettet, hvorfra man kan købe DVS’er med Monty Pyton, og så følger der en lille opfordring fra de gale englændere med:
We’re letting you see absolutely everything for free. So there! But we want something in return. None of your driveling, mindless comments. Instead, we want you to click on the links, buy our movies & TV shows and soften our pain and disgust at being ripped off all these years.
Resultatet har været overvældende. Monty Pyton er klatret op på andenpladsen på Amazons liste over de bedst sælgende DVD’er, og salget er komikernes DVD’er er steget med imponerende 23.000 procent, efter de begyndte at stille det til rådighed gratis.
Det amerikanske band Nine Inch Nails lagde også sit seneste album til gratis download, hvilket resulterede i, at det blev det mest købte album på nettet i 2008.

Så i stedet for at begræde udviklingen, og kræve stregere straffe for fildelere, kan det være at implicerede parter skal lægge strategier for, hvordan man bedst muligt forærer sine varer væk – for at løfte salget vel at mærke.


Kategorier:
,