Glem alt om supermarkedet. I fremtiden printer du dine fødevarer

Glem alt om supermarkedet. I fremtiden printer du dine fødevarer

Glem alt om at handle ind i supermarkedet. I fremtiden printer du dine fødevarer hjemme i køkkenet. Tyske Nico Kläbers bidrag til Electrolux Design Lab, Moléculaire, er noget så futuristisk, men realiserbart, som en fødevareprinter. Electrolux Design Lab er en global konkurrence, hvor designere giver deres bud på nye produkter, vi vil se i folks hjem i løbet af få år.

Man indsætter en pakke i toppen af printeren, der i pulverform indeholder produktet eller retten man vil printe. Når man har startet printeren, bygges retten eller produktet op fra bunden i tre dimensioner. Man kan altså printe en lasagne eller en gulerod.
Brugerne kan på en tilknyttet hjemmeside downloade opskrifter og lave sine egne opskrifter eller råvarer.

Moléculaire gør det lettere at være kok, da man kan printe prangende måltider. Men der er vigtigere perspektiver i produktet. I en overbefolket verden med knappe ressourcer kan printede fødevarer, der ikke kræver råvarer i klassisk forstand, men mætte mange munde. Printeren er lille, og kan dermed finde plads i alle folks hjem, og det kræver ikke store landbrugsarealer at levere råvarer til printeren.

Spørgsmålet er så, hvor det stiller supermarkederne. Vil de føre et stort udvalg af printerpulver, vil der være discountpulvermarkeder og vil vi se private label-printerpulver.

Det må fremtiden vise. Indtil da skal der bare lyde et stort: Velbekomme!

Se video


Kategorier:
, , ,