Irma vandt prisen som årets mest tillidsvækkende danske detailkæde

Irma vandt prisen som årets mest tillidsvækkende danske detailkæde

Tillid er en af de vigtigste årsager til, at en detailkæde får succes. Irma kan nu bryste sig af at være Danmarks mest tillidsvækkende danske detailkæde.

I går uddelte Retail Institute Scandinavia sin Trust-pris til den detailkæde i Danmark, der nyder størst tillid fra sine kunder. Det skete på konferencen “Winning Retail Concepts”, der fandt sted på Arken og satte fokus på de vigtigste tendenser inden for detailhandel lige nu – blandt andet tilgængelighed, neuromarketing, e-handel og kundetillid.

Baggrunden for prisen er en metode til måling af Trust-faktoren i detailbranchen, udviklet af Retail Institute Scandinavia i samarbejde med virksomhedens internationale netværk, Ebeltoft Group. Op til prisuddelingen har Retail Institute Scandinavia således målt på danske detailkæder i ti forskellige brancher.

– Vi vil gerne sætte fokus på kundernes tillid til butikken, fordi tilliden er med til at opbygge præferencer, image og loyalitet. Hvis tilliden er stærk nok, oplever vi endda, at kunderne tager en detailkæde i forsvar, hvis den angribes af andre forbrugere, siger Henning Bahr, adm. direktør, Retail Institute Scandinavia og fortsætter: 

– Det kan tage mange år at opbygge et stærkt tillidsforhold til kunderne, og er det ikke stærkt nok, kan det lynhurtigt nedbrydes. Det et derfor ikke tilstrækkeligt for kæderne at arbejde med, hvilke faktorer der opbygger Trust. Det er vigtigt også at vide, hvad der nedbryder Trust.

Det blev Irma, der løb med prisen, og kæden kan dermed bryste sig af at være den kæde, der scorer højst på tillidsbarometret blandt kunder og besøgende.

Alfred Josefsen, administrerende direktør i Irma, tog imod prisen og fæstnede sig blandt andet ved, at den ikke bare byggede på en subjektiv vurdering af, hvem der fortjener at blive kåret som Danmarks mest tillidsvækkende kæde, men rent faktisk er et resultat af en større kvantitativ analyse af forbrugernes holdninger.

Udnævnelsen som Årets Trust-retailer kommer på et godt tidspunkt, for på søndag – d. 10.10.10 kl. 10.00 – åbner Irma op for onlinesalg af dagligvarer. I den forbindelse vurderer Alfred Josefsen, at Irma netop har en fordel ved at nyde en høj grad af tillid i forbrugernes mindset, fordi det netop kræver tillid til kæden, hvis forbrugerne skal lægge deres indkøbsvaner om og begynde at handle dagligvarer på nettet.

Du kan læse mere om Trust-analysen ved at klikke HER


Kategorier:
, , ,
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar