Mobiltelefoni med grøn samvittighed

Mobiltelefoni med grøn samvittighed

Det måtte komme. En miljøvenlig mobiltelefon. Det er Samsung, der som den første mobilproducent lancerer en økovenlig af slagsen. Den nye smartphone fra selskabet hedder Blue Earth.

Navnet dækker over, at vi her har med en miljørigtig mobiltelefon at gøre. Telefonens cover er lavet af genbrugte plasticflasker, æsken, som den leveres i, er lavet af ubehandlet genbrugt pap og kan efterfølgende anvendes som fotoramme. Også opladeren er miljøvenlig, da den oplader telefonen med mindre strøm end traditionelle ladere.

Bagsiden af telefonen er dækket af et solfangerpanel, som ifølge Samsung, kan give dig ti minutters taletid, hvis du “oplader” telefonen i solen i en time. Blue Earth har også indbygget et såkaldt pedometer, som kan tælle dine skridt og arbejde sammen med et indbygget softwareprogram, Eco Walk, som kan udregne, hvor meget CO2, du har sparet miljøet for ved at gå en given distance frem for at køre den i bil – den regner endda ud, hvor mange træer, du har reddet.

Selvom telefonen er fremstillet af brugte plasticflasker, er det stadig en moderne telefon. Blue Earth har tre tommer LCD-skærm, trådløst netværk, 3G, Bluetooth, 130 MB hukommelse, musikafspiller, radio, 3 megapixels kamera, videoptager, gps og Google Maps.

Prisen for miljøbevidst mobilsnak: Samsung Blue Earth koster 3.200 kroner uden abonnement.

Se præsentation af Blue Earth her:


Kategorier:
, , , , , , ,