Sainsbury’s nye butik får strøm, når kunderne parkerer deres biler

Sainsbury’s nye butik får strøm, når kunderne parkerer deres biler

sains

To fluer med et smæk. Sådan kan et nyt initiativ fra den britiske dagligvarekæde Sainsbury’s meget vel karakteriseres. Det er både miljøvenligt og en økonomisk fordel.

Sainsbury’s har ved en ny butik i Gloucester lagt plader i asfalten på parkeringsområdet. Når kunderne kører over pladerne i deres biler, genereres der kinetisk energi, det vil sige energi skabt ved bevægelse. De ca. 30 kWh grøn energi, der produceres hver time, sendes ind i butikkens strømforsyningsnet. Der produceres grøn energi nok til at forsyne kasseterminalerne i butikken og lidt til.

Hos Sainsbury’s er man begejstrede for den nye løsning:

– Det er revolutionerende. Ikke alene er vi de første til at benytte os af den nye teknologi, men vi er begejstrede, fordi vores kunder nu spiller en aktiv rolle i at gøre vores nye butik grønnere uden det kræver nogen ekstra indsats eller udgift, siger Alison Austin, miljøchef i Sainsbury’s.

De kinetiske plader i asfalten er ikke de eneste miljøtiltag i den nye butik. Vandet i toiletterne er regnvand, og i sommermånederne varmes alt vand i butikken op via solceller, mens solcellerne står for 90 procent af opvarmningen i vinterhalvåret.

Sainsbury’s tager ansvar for miljøet, sender et grønt signal til kunderne og sparer penge. Ikke nogen dum ide.


Kategorier:
, , ,