Scanomat skaber verdens første app-kontrollerede café

Scanomat skaber verdens første app-kontrollerede café

I den digitale tidsalder er det kun fantasien, der sætter grænser. Scanomat har derfor med sit nye koncept sørget for, at du kan specialdesigne din kaffe og betale via din smartphone. Verdens første app-kontrollerede café har navnet TopBrewer Café og slog den 20. juni 2014 dørene op på Grønnegade 4 i hjertet af København.

Din smartphone er fremtidens barista

Via TopBrewer app’en har din smartphone nu erstattet den klassiske barista. Igennem app’en kan du specialdesigne din kaffe ud fra dine personlige præferencer og klare betalingen i et snuptag via MobilePay. Herefter begynder din friskbryggede kaffe at flyde fra en af caféens specialdesignede haner – dette tager blot 20 sekunder. Dernæst giver app’en dig ligeledes mulighed for at gemme din favoritkaffe, så denne hurtigt kan genbestilles ved næste besøg. Dette sker ved, at du trådløst hooker din telefon op med en af de fire haner. Kaffen kan både nydes i caféen eller tages med ud i byen. Ydemere, kan du købe kaffebønner separat, så du ligeledes har mulighed for at brygge kvalitetskaffen hjemme i dit eget køkken.

Redefinering af caféoplevelsen

”Perspektiverne er revolutionerende og vil redefinere hele caféoplevelsen,” mener Kim Vibe Petersen, direktør for Scanomat.
Det nye koncept åbner op for en række globale muligheder, hvor kundeoplevelsen er central i alle faser. Du slipper for køer, du tilpasser selv din kaffe efter netop din præference og du betaler med MobilePay. Kim Vibe Petersen beskriver det som den ultimativt bedste og nemmeste kop kaffe.
Scanomat satser på hurtigt at kunne rulle konceptet videre ud i Danmark og mener desuden, at virksomheden har et forspring i forhold til de tætteste konkurrenter rent globalt, hvor direktøren vurderer at have to års forspring i forhold til, eksempelvis, USA.

TopBrewer Café

Smag og teknologi går hånd-i-hånd

Kort fortalt er TopBrewer en minimalistisk metalhane, der stikker op af bordpladen på skulpturel vis. Ligesom et isbjerg, gemmer størstedelen af maskinen sig altså under bordet. Konceptet omkring TopBrewer opstod med den hensigt at gøre op med forestillingen om, at maskinkaffe smager dårligere end håndmalet kaffe. TopBreweren har vundet flere designpriser verden over og fundet vej til mange hjem og virksomheder globalt. TopBreweren er en ”game-changer”, som redfinerer opfattelsen af den traditionelle kaffemaskine. Scanomat fremhæver, at selv italienske baristaer har rost kaffen og at Fortune 500-virksomheder på stribe vælger TopBreweren. Kaffemaskinen har altså allerede flere kvalitetsstempler, hvilket kan vise sig nyttigt i ekspansionen af app-kontrollerede caféer verden over.

TopBrewer Café 1

MobilePay; fremtidens betalingsløsning?

Det er første gang, at MobilePay kommunikerer med ubemandet kundeserviceteknologi. Fra oktober skal dette dog være en mulighed for alle MobilePay Business-kunder.
”Betalingsmotoren medvirker til at skabe en ny forretningsmodel, hvor en café kan nøjes med en hane, et lokale og en lækker app. Nu vil vi lære af kundernes oplevelser frem mod efteråret, hvor vi gør betalingsmotoren tilgængelig for alle virksomheder, som ønsker at gå samme vej,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for Danske Banks MobilePay-organisation.
MobilePay breder sig altså kontinuerligt på tværs af brancher, hvorfor det vurderes at have potentiale til, på sigt, at udkonkurrere dankortet. Dette sker dog hverken i dag eller i morgen.

TopBrewer Café peger i retningen af en redefinering af fremtidens caféoplevelse. Det har aldrig været hurtigere og nemmere at få det daglige skud koffein, hvad end du er på farten eller bare vil sidde og nyde en kop kaffe i hyggelige omgivelser. Er du mere til personlig betjening og en hyggesnak med baristaen, er TopBrewer Café dog ikke stedet for dig.


Kategorier:
, , , , , , , ,