Traditionel, kreativ tankegang møder digital innovation – 5 digitale reklamer fra detailhandlen

Traditionel, kreativ tankegang møder digital innovation – 5 digitale reklamer fra detailhandlen

Verdens største søgemaskine Google har på siden Creative Sandbox samlet verdens bedste digitale reklamekampagner. De bedste er fundet ved, at sidens brugere har stemt på de kampagner, som efter deres mening, bedst formår at kombinere traditionel, kreativ tænkning med digital innovation. Her er de fem bedste:

#1 Ikea Small Scene
I Polen har den svenske møbelgigant Ikea valgt at tage nye midler i brug i forbindelse med promoveringen af møbelkædens årlige produktkatalog. De polske Ikea-fans er en meget ulige gruppe og for at nå ud til alle forbrugertyper både on- og offline på samme tid valgte Ikea at gøre opmærksom på kataloget et sted, hvor alle typer er repræsenteret – på banegården. På den meget travle hovedbanegård i Warszawa opstillede Ikea en midlertidig lejlighed fyldt med produkter fra den svenske møbelkæde. I lejligheden befandt sig også skuespillere, der improviserede små scener og inviterede de forbigående til at være med. Hele seancen blev streamet live, så det ikke kun var folk på banegården, der kunne følge med. Lejlighedens indretning og skuespillernes ageren ændrede sig løbende, da Ikea-fans via Facebook i realtid kunne være med til at bestemme, hvad der skulle foregå i den lille lejlighed. Det satte gang i Ikeas Facebook-side, der fik 5.000 nye fans og 53.000 aktive brugere på en uge.

#2 Topman Generation
Den britiske high street-kæde Topman har med sit ikoniske flagskib på Oxford Circus i London en solid fysisk placering blandt forbrugerne, men man ønskede en stærkere online tilstedeværelse, der kunne engagere kædens kunder yderligere. Løsningen blev at producere det første sociale og interaktive magasin med fashion til mænd inden for detailbranchen. ”Generation” er navnet på magasinet, der som mange andre modemagasiner indeholder flotte billeder, gode historier og eksklusive interviews. Men hvad, der adskiller Generation fra mange andre, er formatet. Topman Generation er en interaktiv multimedie platform, der kun findes online. Ved hjælp af HTML5 og geo-location registreres alle brugere, og på den måde skaber magasinet en personlig oplevelse for den enkelte bruger. Det nye magasin har indtil videre tiltrukket 550.000 unikke brugere og genereret tre procent af den samlede trafik til Topmans webshop.

#3 UNIQLO Dry Mesh Project
For at skabe opmærksomhed omkring en ny kollektion af farverige T-shirts valgte den japanske tøjkæde Uniqlo at aktivere brugerne på den sociale billeddelingstjeneste Pinterest. Kampagnen blev udarbejdet ud fra den præmis, at brugerne på Pinterest ofte sidder og bladrer gennem mange tusinde billeder uden egentlig at lægge mærke til, hvad det er, de ser på. Det besluttede Uniqlo at lave om på. De producerede derfor nogle billeder af den seneste kollektionens farverige T-shirts og gjorde dem bemærkelsesværdigt lange i forhold til resten af billederne på Pinterest. På den måde ville Pinterests brugere med garanti åbne øjnene op, når de faldt over et af Uniqlos billeder fra den nye kollektion. Pinterest-kampagnen skabte 55 mio. visninger af de nye T-shirts.

#4 American Express Shop Small
Det amerikanske finansselskab American Express ønskede igennem en kampagne at skabe en ny helligdag, der skulle følge lige efter Black Friday. Black Friday ligger dagen efter Thanksgiving, og her har de største detaillister traditionelt set en stor omsætning. Den nye helligdag skulle ligge dagen efter, altså om lørdagen, og i stedet for at tilgodese de store detaillister, var målet at lave en dag for de små virksomheder. Resultatet blev Small Business Saturday. Med støtte fra den amerikanske kongres opfordrede American Express via sociale medier som Facebook og Twitter den amerikanske befolkning til at støtte op omkring landets små virksomheder og handle på Small Business Saturday. Kampagnen var en succes og resulterede den 26. november 2011 i en stigning på 23 procent i salget hos landets små virksomheder, en tweet fra Præsident Obama og tre mio. engagerede Facebook-brugere.

#5 The View from the Shard
I en storby som London kan det være svært at skabe opmærksomhed omkring en ny bygning udelukkende på baggrund af dens udseende. Derfor besluttede folkene bag opførelsen af højhuset ”The Shard”, der næsten er dobbelt så højt som London Eye, i stedet at reklamere for bygningens unikke udsigt ud over London by. For at tiltrække en masse mennesker og skabe spænding omkring åbningen af The Shard skabte man en oplevelsesbaseret hjemmeside, der giver en virtuel følelse af, hvordan det i virkeligheden er at stige op af bygningens 72 etager og se den storslåede panoramaudsigt. Hjemmesiden fik 300.000 besøgende i kampagnens første uge.


Kategorier:
, , , , , , , , , ,
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar