Skip to main content
 • Bolig | Butikker | E-handel | Miljø og etik

Forfatter: Lasse Lyhne
Dato: 06/01/2021

5 hurtige til Jan Bøgh, CEO, JYSK

I hvert nummer af vores medlemsmagasin Retail+ kan du møde detailhandlens topledere. Senest har vi stillet 5 hurtige til JYSKs CEO Jan Bøgh – læs med her, og husk, at medlemmer af Retail Institute Scandinavia kan downloade magasinet gratis i vores Vidensbank.[

Jan Bøgh
CEO & President, JYSK

Jan Bøgh er CEO og President i JYSK. Han kom til kæden i 1995 og har været CEO & President siden år 2000. Han har været en afgørende faktor for virksomhedens succes og ekspansion med nuværende 3.000 butikker fordelt på 51 lande. Jan Bøgh har over 40 års erfaring fra detailhandlen, hvor han tidligere har besiddet stillinger i bl.a. Coop og METRO, og han sidder desuden i bestyrelsen for både ILVA, Bolia.com og SengeSpecialisten.

2. Hvordan har JYSK formået at navigere gennem og øge salget under krisen?

“Først og fremmest er jeg blevet bekræftet i, at vi har den rigtige struktur i JYSK. Vi er gode til at lave koncepter fra hovedkontoret og rulle dem ud, men vi har også stærke landeorganisationer, der selvstændigt kan tage initiativer der sikrede, at JYSK kom bedst muligt gennem udfordringerne i hvert enkelt land.

Vi er helt sikkert også blevet hjulpet af, at mange mennesker har brugt meget tid derhjemme og derfor har fået blik for, hvor hjemmet kunne trænge til en opgradering.

Det har tiltrukket mange kunder til JYSK, og så har vores medarbejdere selvfølgelig en stor del af æren for, at de besøgende er blevet konverteret til kunder.”

3. Hvor vil JYSK lægge sit forretningsfokus de næste par år?

“JYSK planlægger at åbne godt 150 nye fysiske butikker næste år. Samtidig vil vi fortsætte med at investere massivt i unified commerce, så vi gør det muligt for vores kunder at gennemføre deres kunderejse præcis sådan, som de foretrækker det.
I forhold til geografi vil jeg først og fremmest sige, at vi i JYSK aldrig bliver færdige med at ekspandere. Derfor er der også plads til nye butikker i stort set alle de lande, hvor vi er til stede. Men når vi kigger på kortet, er det åbenlyst, at der er nogle lande, hvor der er større basis for mange nye butikker, end der er i ”gamle” JYSK-lande som Danmark, Norge og Sverige.
Det gælder blandt andre Rusland, Irland, Belgien, Italien, Frankrig, Spanien og Potugal.”

4. Hvilken rolle vil online-forretningen få i fremtidens JYSK?

“Online bliver selvfølgelig vigtigere, og der er også grunden til, at vi gennem flere år har investeret massivt i vores online platforme. Det er noget vi vil fortsætte med.

Omvendt har vi ikke nogen strategi om, at det er bedre at vækste online end via fysiske butikker. Vi skal være der hvor kunderne er, og derfor er det også kunderne, der i sidste ende bestemmer, hvor stor en del af salget i JYSK, der gennemføres online.
Helt grundlæggende tror jeg stadig på, at kombinationen af mange attraktive fysiske butikker og en stærk onlineplatform vil være nøglen til succes i fremtiden.”

5. Hvad bliver det næste, vi får se fra JYSKs side på detailhandelsscenen?

“Vi har ingen planer om at revolutionere JYSK, så jeg kan desværre ikke afsløre nogen breaking news.

JYSK skal fortsætte med at udvikle vores produkter og butikker, så de matcher vores kunders behov. Det indebærer også en markant større fokus på bæredygtig, som er noget af det, som fylder rigtig meget i JYSK.

Selvfølgelig i forhold til vores eget arbejde med at blive mere bæredygtige i hverdagen, men i endnu højere grad gennem nye krav til vores leverandører og nye produkter baseret på genanvendte eller mere bæredygtige materialer.”[

Retail+

Retail+ er Skandinaviens mest dybdegående magasin om detailhandel. Magasinet udkommer fire gange årligt, og hvert nummer har sit eget tema. Her går vi i dybden med koncepter, kæder, strategier, forbrugertrends og teknologi gennem analyser, reportager og interview. Vi fokuserer på de bevægelser og ændringer, der påvirker branchen fremadrettet med brugbart stof, så vores medlemmer bliver inspireret og bedre rustet til hverdagens udfordringer.

Som medlem kan du til enhver tid frit downloade magasinerne i Vidensbanken.
(Er du ikke medlem, kan du læse mere her)[button target=”_self” hover_type=”default” text=”Gå til Vidensbanken” link=”retailinstitute.dk/log-ind/”]

Det sker

Det sker

 • Medlemsmøde

  6.dec 2023

  Vores næste Retail Connect medlemsmøde er den 6. dec.

 • Konference

  14.mar 2024

  Tilmeld dig årets store Refresh Retail konferencen 2024

 • NYC tur

  13-16.jan 2024
  Kom med til NYC og NRF d. 13-16 januar 2024
 • AI Foredrag

  Book her

  Temaet handler om AI og dens udvikling i central europa

 • Prognose 2033

  Læs her

  Nu kan du få fingrene i den seneste prognose for dagligvarehandlen

 • Foredrag

  Book her

  Vil du vide hvordan du vinder fremtidens kunde?

 • Bøger

  Bestil her

  Med viden og overblik står du stærkere

0
  0
  Se kurv
  Din kurv tomRetur til shop