Ægte, Ærlig & Æstetisk Street Food

Ægte, Ærlig & Æstetisk Street Food

Food trucks indtager i disse dage Papirøen, med drømmen om at skabe street food fra folket til folket. Et farverigt madmarked, hvor det skal være nemt både for gadekokke og mad-entrepreneur, at starte en forretning.

Efter at eksperimentariet har valgt at rykke ud til Papirøen, er der kommet flere nye og spændende naboer til. Eksempelvis, Henrik Vibskov, som har åbnet caféen, Den Plettede Gris, COBE, Carlberg/Christensen, Tommy Hilfiger, Calvin Klein og Papirgalleriet. Den 17. April åbner Copenhagen Street Food (CSF), så stille og roligt op for dørene til deres urbane madmarked, som et interessant og billigere pang dang til Torvehallerne.

Ambitionen med CSF er, at fremme det globale street food køkken med fokus på bæredygtighed. I den forbindelse støtter CSF bevaringen af Niels Stokholms biodynamiske landbrug, Thorshøjgaard og bevaringen af det oprindelige røde malkekvæg, der aldrig har indgået i industriavlen. Det er nogle spændende tiltag, som brugerne af CSF vil sætte sort pris på, når de vælger at ligge deres penge i en af de mange food trucks.

Her kan man, som gadekok drive sit køkken for ganske få penge. Alle food trucks serverer mindst et måltid til minimum 50 kr. Man kommer derfor ikke til at gå fra CSF fuldkommen flået.

Selv mener de to iværksættere bag projektet, Dan Husted og Jesper Møller, at folkekulturen trænger til ny ild. Madmarkedet skal være rammerne om mere end blot et madmarked. Der skal være plads til forskelligheder og nye idéer såsom nye retter, design, musik, kunstneriske initiativer og andre ildsjæle. Her skal der skabes unikke og særprægede oplevelser. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Udviklingen er stor på Christiansholm, som i daglig tale også bliver kaldt Papirøen. De kreative og anderledes tiltag er et friskt pust og et fantastiks bidrag til den videre udvikling af København.

Papirøen ligger i fantastiske omgivelser med udsigt til Skuespilhuset og Operaen. Papirøen er en af flere kunstigt skabte øer, som udgør Holmen. De seneste mange årtier har Pressens Fællesindkøb lejet størstedelen af bygningerne på den 23.376 kvadratmeter store ø og her haft sit lager af avispapir.

Hungrer man efter at blive inspireret både kulinarisk og kunstnerisk, så er CSF et besøg værd. Der er gratis entre og åbningstiderne er fra 10-22 samt åbent alle dage i skoleferierne. Hop på vandbussen og gør nogle gode fund hos CSF.


Kategorier:
,