FeMale Innovations

FeMale Innovations

”Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus”. Sådan lyder et velkendt citat, men stemmer det overens med virkeligheden? Det kan ikke benægtes, at der selvfølgelig er forskel på mænd og kvinder – men gælder det også når de shopper? Retail Institute Scandinavia vil med en heldagskonference forsøge at gøre aktører klogere på hvordan man skal ramme – eller ikke ramme – den mandlige og kvindelige forbruger. Er der virkelig så stor forskel som det antages eller er vi mere ens end som så?

The Cloakroom: Shopping på mandens præmis

En af konferencens key notes er Kasper Brandi Petersen, som vil fortælle om konceptet og idéen bag The Cloakroom. Kort fortalt går dette ud på at give mænd mulighed for effektivt at opdatere deres garderobe uden at forlade hjemmet. Manden bliver tildelt en personlig shopper, hvorefter de i samarbejde finder ud af hvad der vil klæde ham. Derefter overtager den personlige shopper opgaven og manden modtager 8-10 sæt tøj, som han enten kan beholde eller sende tilbage. Her lægges vægt på, at shopping skal være sjovt frem for en frustrerende opgave, hvilket tiltaler en stor del af det mandlige segment. En kvindelig fokusgruppedeltager verificerer dette i nedenstående citat:

Tøj, så står han inde i tøjbutikken med armene nede af siden og kigger på mig og ekspedienten, mens vi bliver enige om, hvad der klæder ham…(Kvindelig fokusgruppedeltager, 27 år)

Forretningskonceptet appellerer til den travle mand, som ikke gider bruge flere timer i et indkøbscenter. Idéen er udsprunget af Kasper Brandi Petersens holdning, at det ikke er muligt at ramme mænd og kvinder samtidigt.

Anthon Bergs lyserøde univers

Med mere end 125 års erfaring inden for fremstilling af finere chokolade er Anthon Berg blevet et stort og anerkendt brand verden over. På trods af dette, er der dog stadig brug for kontinuerlig fornyelse. Anthon Berg har med sit lyserøde univers fornyet sig og formået at lave en attraktiv brand activation, som har sikret brandet en ny, attraktiv position på markedet. ”You can never be too generous” har affødt prisvindende tiltag, herunder ”Generous Store” og ”Det Generøse Juletog”, som kørte unge gratis hjem til jul. Senest lavede Anthon Berg brand activation i forbindelse med Valentinsdag 2014. Brandet satte lyserøde bænke op i Københavns bydele med henblik på at bringe folk tættere på hinanden. Mekanikken i bænkene gjorde, at når folk satte sig, gled sæderne tættere sammen. Ydermere, opfordrede reklamesøjler ved de udvalgte bustoppesteder til, at man uploadede en såkaldt ”couplie” på Instagram, som kort beskrevet er et kramme- eller kyssebillede. Ved at uploade et billede på #sticktogether fik parrene mulighed for at vinde en rejse til Paris og ydermere, blev billederne vist på de digitale reklamesøjler ved busstoppestederne.

Dermed har Anthon Berg via brand activation formået at rykke sit brand op på et nyt, spændende niveau og dermed re-positioneret sig på markedet.

Der er altså i dag rigtig mange måder at styrke sit brand på, og det er nærmest kun fantasien der sætter grænser. At målrette sin marketingstrategi til henholdsvis kvinder eller mænd, kan i højere grad give en følelse af ar det er ”mig de snakker til”, hvorfor forbrugeren, i teorien, vil give brandet mere opmærksomhed. Det er ikke længere de store, dyre marketingkampagner der gør forskellen. I en digital tidsalder, hvor forbrugeren i mange tilfælde er ligeså oplyst som butikspersonalet, opnås konkurrencemæssige fordele ved at tænke ud af boksen og overraske forbrugeren.

Få mere information om Retaildagen her


Kategorier:
, , , , , , , , , , , ,