Fødevareinspiration: 3 ”must sees” i Bologna og Milano

Fødevareinspiration: 3 ”must sees” i Bologna og Milano

I sidste uge bekendtgjorde Irma, at de vil være det første supermarked, der får en Michelinstjerne – en ambition, vi hilser velkommen i Retail Institute Scandinavia. For det er ingen hemmelighed, at vi synes, Danmark halter efter, når det gælder innovation og inspiration i dagligvarehandlen.

I sidste uge var vi i Bologna og Milano for at researche til vores forestående food inspirationstur – her er tre must sees fra turen.

Future Food Coolab – Bologna

Man mærker den allerede, når man kommer ind – dynamikken. Her er en vibe og en stemning, man straks bliver tiltrukket af. Hos Future Food Colab er fremtidens måltid i fokus. Her opdages nye trends, der eksperimenteres med fremstilling af ny mad, og der interageres på kryds og tværs. Unge mennesker sidder og arbejder, mens de spiser og drikker kaffe eller Kombucha, der er fremstillet i huset. Der arbejdes i de tre små labs – FOOD alchemist, Urban Farmer og Food maker, og de 3 spisekoncepter – 2 faste og én pop-up – serverer mad i én lind strøm.

FICO Eataly World – Bologna

I sidste uge kom nyheden om, at Eataly i Danmark lukker efter blot 15 måneder. Vi er af den overbevisning, at Eataly-konceptet aldrig rigtig kom til sin ret i de rammer, der var givet. Det er selvfølgelig ikke tilfældet med FICO Eataly World, som med rette kan beskrives som ”Disneyland for fødevareelskere”. Her er 100.000 m2 fyldt med ren fødevareinspiration: Dyr og afgrøder – ja selv trøfler – danner ramme om området med restauranter, arbejdende værksteder og små specialbutikker. Der er selvfølgelig også ét kæmpe Eataly-marked, hvor produkter og tilbehør er samlet. Og man kan roligt handle alle de lækkerier ind, man vil; ved udgangen findes et posthus, der sørger få at få sendt varerne hjem til kunden selv eller til en anden glad modtager.

Carrefour Market – Milano

Carrefour er for mange nok mest kendt for deres enorme hypermarkeder, der kan få selv den mest garvede dagligvareshopper til at miste pusten og overblikket. Med deres nye koncept Market er fokus først og fremmest på mad, som dominerer hele stueetagen. Her er et bemærkelsesværdigt udvalg af gourmet-varer og friske fødevarer, både Italienske produkter og importerede specialiteter. I kaffebaren kan man få ristet sine kaffebønner, og der er mulighed for at spise et måltid i restauranten.

Vil du med på vores food inspirationstur, som ud over ovennævnte byder på foredrag og middag i Future Food Coolab samt besøg i Milanos øvrige mest spændende supermarkedskoncepter?


Kategorier: , , , , , , ,
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar