Nyt globalt forbrugerstudie: Danske forbrugeres holdninger skaber grobund for deleøkonomien

Nyt globalt forbrugerstudie: Danske forbrugeres holdninger skaber grobund for deleøkonomien

Netop i dag er vores nye globale forbrugerstudie Global Consumer Report 2019 udkommet! Rapporten er udgivet i samarbejde med Retail Institute Scandinavias internationale netværk af retaileksperter, Ebeltoft Group, og giver dig indsigter på forbrugerne i hele 14 lande, inklusiv Danmark. I rapporten får du bl.a. viden om globale forbrugeres attituder og adfærd ift. bæredygtighed, digitale shoppeløsninger, sociale shoppeoplevelser og meget andet. Rapporten viser netop også, at danske forbrugeres holdninger skaber grobund for deleøkonomien, og det kan du læse mere om herunder.

Interessen for deleøkonomien drives af de unge forbrugere

Den bevidste livsstil har skabt en efterspørgsel på etisk korrekte og bæredygtige forretningsmodeller, og det har fået deleøkonomien til at blomstre. AirBnb, Uber og GoMore er alle koncepter, der appellerer til forbrugernes bæredygtige og socialt ansvarlige mentalitet, og samtidig er det økonomisk sund fornuft at dele materielle goder og servicer med andre fremfor at stå som enlig bruger og ejer.

Det fremgår af Global Consumer-rapporten, at de fleste forbrugere stadig foretrækker at eje deres ejendele. Det er vigtigt for over halvdelen af danskerne, nemlig 66 pct., personligt at eje alle deres ejendele fremfor midlertidig leje eller finansiering. Men samtidig ses det, at forbrugerne er interesserede i både at leje produkter fra virksomheder og selv udleje deres ejendele. Knap en fjerdedel, 24 pct., af danskerne er interesserede i at leje produkter fra virksomheder. Interessen for deleøkonomiske koncepter er drevet af de unge forbrugere, hvor godt 40 pct. af forbrugere mellem 18 og 37 år viser interesse for leje af produkter.

Det er ligeledes flest unge, der viser interesse for at leje deres egne ejendele ud. Mens landsgennemsnittet i Danmark ligger på 18 pct., er det hele 35 pct. af de danske unge, der er interesserede i at udleje deres egne ejendele gennem en app, butik eller hjemmeside.

Vil du vide mere?

Som medlem kan du logge ind i Vidensbanken og downloade rapporten gratis (har du ikke et login, kontakt os her)

Er du ikke medlem, kan du købe rapporten her:


Kategorier:
, , , , , , ,