Skip to main content
 • Dagligvarer

Forfatter: Lasse Lyhne
Dato: 16/04/2015

Patagonia kører tværs over USA for at reparere tøj og promovere bæredygtigt modeforbrug

Bæredygtig mode er på mode, og det gælder ikke kun i produktion, men gør sig i høj grad også gældende i relation til forbrug. Det amerikanske sports- og fritidsbrand Patagonia har netop lanceret et bæredygtigt initiativ, som skal sætte fokus på, hvordan man sikrer et bæredygtigt modeforbrug ved at forlænge tøjets levetid. Man har således sendt et hold af medarbejdere fra sit Nevada-baserede tøjreparationshus på en turné tværs over USA i en gammel varevogn istandsat med genbrugsmaterialer. Idéen med vognen, der går under navnet ”The Worn Wear Wagon”, er at tilbyde forbrugere reparation af tøj og sko samt viden om, hvordan modeforbrug påvirker miljøet.

– Der er ikke noget, vi kan ændre i forhold til, hvordan vi laver tøj, der vil have en mere positiv indvirkning på miljøet end blot at producere mindre. ”Worn Wear” er en fejring af kvalitetsprodukter og det forhold, de spiller i vores liv. Det er et simpelt, men kritisk budskab: Hold dit grej kørende længere og tag noget af presset af vores planet, lyder det fra Rose Marcario, adm. direktør i Patagonia.

Vognen, der er en Dodge Cummins pick-up-truck fra 1991, kører på biodiesel, og dens brune træskal er lavet ud af gamle vintønder. Energien i vognen kommer fra solpaneler, der er monteret på taget.

patagonia_worn_wear-8

Den landsdækkende køretur blev indledt d. 2. april i år, og vognen gør stop ved butikker, kaffebarer og markeder. Vognen er indvendigt udstyret med en industriel symaskine, og alle, der medbringer et stykke tøj – ligegyldigt om det er fra Patagonia eller ej – kan således få det repareret i den mobile reparationsvogn. Reparationsteknikerne vil desuden tilbyde gode råd om vask og vedligeholdelse for at forlænge tøjets levetid.

Patagonias ”Worn Wear”-kampagne blev lanceret i 2013 med det formål at opfordre folk til at holde deres tøj i cirkulation i længere tid. Brandet garanterer en livslang levetid for alle sine produkter og faciliterer det største reparationshus for tøj i Nordamerika.

Det sker

Det sker

 • Medlemsmøde

  6.dec 2023

  Vores næste Retail Connect medlemsmøde er den 6. dec.

 • Konference

  14.mar 2024

  Tilmeld dig årets store Refresh Retail konferencen 2024

 • NYC tur

  13-16.jan 2024
  Kom med til NYC og NRF d. 13-16 januar 2024
 • AI Foredrag

  Book her

  Temaet handler om AI og dens udvikling i central europa

 • Prognose 2033

  Læs her

  Nu kan du få fingrene i den seneste prognose for dagligvarehandlen

 • Foredrag

  Book her

  Vil du vide hvordan du vinder fremtidens kunde?

 • Bøger

  Bestil her

  Med viden og overblik står du stærkere

0
  0
  Se kurv
  Din kurv tomRetur til shop