Sneakerpedia: Et Wikipedia for sneakerfans

Sneakerpedia: Et Wikipedia for sneakerfans

Sneaker-kæden Footlocker har lanceret et såkaldt Sneakerpedia, som, man håber, vil blive det største onlinebaserede sneaker-arkiv i verden.

Arkivet fungerer som et community drevet “by sneakerheads, for sneakerheads” og “powerede by Footlocker”. Sneaker-entusiaster opfordres til at fotografere deres forskellige par sneakers, uploade deres fotos og give dem tags, så det er nemt at søge ud fra forskellige kriterier (fx sportsgren, brand, materiale, farve, syninger eller bare associationer). Desuden er der mulighed for at skrive, hvad der gør ens par sko – eller samling af sko – specielle.

Footlockers Sneakerpedia er endnu et eksempel på en modekæde, der har forstået, at gives forbrugerne mulighed for at se og udtrykke sig selv og sin stil i en cool sammenhæng, dedikeres de på et dybere niveau, end hvis de blot lever et stille liv med produktet, efter de har båret det med sig i en pose fra butikken.

Sidste år lancerede Burberry med stor succes (både indtjenings- og imagemæssigt) community-sitet Art of the Trench, hvor ejere af en Burberry-trenchcoat har mulighed for at uploade et billede af sig selv i den klassiske frakke og dermed blive en eksplicit del af det verdensomspændende community, der på siden springer ud omkring Burberry-brandet.

Siden blev udråbt til et best practice-eksempel på, at vi har nået anden halvleg af Web 2.0 forstået på den måde, at det ikke længere bare handler om at bruge sociale medier, men at bruge dem på en måde, så de udtrykker brandets identitet og kerneprodukter.

Modsat Burberry og Art of the Trench, der har strenge krav om, at de frakke-billeder, der publiceres på sitet repræsenterer ægte Burberry-trenchcoats, er der ingen krav i Sneakerpedia om, at skoene, der uploades, skal være købt hos Footlocker. Siden er simpelthen blot en hyldest til kædens kerneprodukt, udtryk og stil og dermed en måde at gøre sneakerbrugerne endnu mere dedikerede til produkttypen ved at vise dem de utallige udtryk, en sneaker kan have (hvilket er en god grund til at blive ved med at anskaffe sig flere par). På den måde har man givet brugerne endnu friere tøjler og træder selv i baggrunden som brand. “Sneakerpedia” kan da heller ikke nås fra Footlockers officielle website, men lever sit eget liv på et selvstændigt site.


Kategorier:
, , , ,