Skip to main content
  • Dagligvarer | Information | Innovation | Miljø og etik | Oplevelser | Teknologi | Trend

Forfatter: redhill
Dato: 10/02/2016

Mobilt landbrug kommer til København

Foto: humanhabitat.dk

De to iværksættere Ronnie Markussen og Mikkel Kjær har sat sig for at gøre storbyer selvforsynende. Om et par uger åbner de deres første by-farm Impact Farm Copenhagen ved indgangen til Hans Tavsens Park på Nørrebro i København.

Impact Farm er hydroponisk, hvilket betyder, at det ikke kræver jord at dyrke afgrøderne, hvormed konceptet er ideelt til byerne, hvor pladsen er trang. By-farmen fylder det der svarer til en traditionel toværelses lejlighed, men kan producere mellem tre til seks ton afgrøder om året. Produktiviteten er dermed 10 gange højere end ved konventionelt landbrug. Der kan dyrkes krydderurter, salat og mikrogrønt i det hydroponiske væksthus.

Impact Farm er mere end blot et drivhus. Det er et hypermoderne væksthus i to etager, der er bygget i udskiftelige materialer. Det betyder, at konstruktionen inden for de næste år kan skiftes ud til endnu bedre, miljøvenlige materialer. Fundamentet for konstruktionen er en shippingcontainer, der dog ikke kan skiftes ud, men til gengæld gør det muligt at transportere by-farmen hvor som helst.

”Vi står over for nogle store udfordringer i forhold til fødevareproduktion, så vi er simpelthen nødt til at dyrke mad i byerne igen, og vi er nødt til at dyrke mad smartere og bruge færre ressourcer. Vi bliver flere og flere mennesker på planeten, og mange flytter til byerne. Så urban farming er en del af løsningen på fremtidens problemer” – Mikkel Kjær til Magasinet KBH

Urban farming i løssalg

Selvom byboerne har valgt at bo i byen, kan de godt lide tanken om at være selvforsynende, hvorfor urban farming-tanken passer godt ind hos nutidens forbruger. De to iværksætteres plan er dog, at konceptet skal bredes længere ud end storbyer. Deres ambition er, på sigt, at gøre Impact Farm til et globalt koncept, der også kan bruges i udsatte områder. Det fleksible og kompakte design passer godt ind i, eksempelvis, en flygtningelejr, der som bekendt svarer til en midlertidig by. Når by-farmen ankommer i containeren tager det omkring 10 dage at sætte det hele op og få gang i landbruget. Den transportable farm kan altså hurtigt sættes op og ligeså hurtigt demonteres, hvilket gør den ideel til netop udsatte områder.

Impact farm kan altså, grundet unikt design og fleksibilitet, løse to centrale landbrugsproblematikker på globalt plan; pladsmangel og dårlige forhold. Konceptet, der ellers var tilegnet skoler, restauranter mv. har tiltrukket så stor interesse og nysgerrighed, at de to iværksættere overvejer løssalg til lokale forbrugere, når dørene til pilotprojektet på Nørrebro snart slås op. Impact Farm forbliver ved Hans Tavsens Park i 10 måneder, hvorefter konceptet flytter videre til et nyt sted på Nørrebro.

Få mere information om trends og forbrugere her

Det sker

Det sker

  • Medlemsmøde

    6.dec 2023

    Vores næste Retail Connect medlemsmøde er den 6. dec.

  • Konference

    14.mar 2024

    Tilmeld dig årets store Refresh Retail konferencen 2024

  • NYC tur

    13-16.jan 2024
    Kom med til NYC og NRF d. 13-16 januar 2024
  • AI Foredrag

    Book her

    Temaet handler om AI og dens udvikling i central europa

  • Prognose 2033

    Læs her

    Nu kan du få fingrene i den seneste prognose for dagligvarehandlen

  • Foredrag

    Book her

    Vil du vide hvordan du vinder fremtidens kunde?

  • Bøger

    Bestil her

    Med viden og overblik står du stærkere

0
    0
    Se kurv
    Din kurv tomRetur til shop