Masser af sundhed på Foodexpo
Tidligere på ugen offentliggjorde DTU Fødevareinstituttet en stor kostundersøgelse, der viser at danskere rent faktisk er begyndt at spise sundere. Der spises mere frugt, grønt og fisk på trods af den økonomiske krise, og der drikkes færre sodavand.
Derfor var det helt i tidens ånd, at årets Foodexpo satte fokus på sundhed. I temaområdet “Det sunde liv” blev der stillet skarpt på sundhed på arbejdspladsen, både i form af sund kantinemad og fysisk trivsel.To ud af tre danske virksomheder har i dag ordninger, der skal forbedre sundheden på jobbet, og på messen gav fire danske kantiner hvert deres bud på, hvordan man giver sundheden et løft i hverdagen.
Her som overalt på messen blev alt, der kan presses, presset. Grøntsager, frugt og bær i alle afskygninger laves til juice, most og smoothies. I dag er sundhed noget, vi drikker.
Der var også mulighed for at få tjekket fedtprocent, BMI og bodyage og bagefter nappe sig en gang massage.
I tråd med temaet var der i år var der tilmeldt dobbelt så mange økologiske produktkategorier (fra 11 til 22), og Økologisk Landsforening deltog for første gang som udstiller.
23.956 besøgende slog vejen forbi fødevaremessen Foodexpo. Det er mere end 8.000 færre end i 2008. Vinområdet fordoblede dog sit antal besøgende fra 3.000 til 6.000. Årets trækplaster var Peter Sisseck, der er kendt for Pingus-vinen – og ja, der var smagsprøver.