Skip to main content
 • Uncategorized

Forfatter: Lasse Lyhne
Dato: 10/05/2023

Hvordan bliver retail mere cirkulær?

Det var det store og meget komplekse spørgsmål, vi ikke uden en smule nervøsitet ønskede at kaste lys over ved verdens første Retail Connect morgenmøde, der blev afholdt onsdag d. 3. maj i MovieHouse på toppen af Eksperimentariet i Hellerup lige nord for København.

Retail Connect er vores seneste tiltag til vores medlemmer. Det er et gratis morgenmøde, hvor vi sætter fokus på et aktuelt emne i retail, byder på morgenmad, netværk og masser af indsigt og inspiration og samtidigt lover at man kan logge på arbejdscomputeren inden kl. 10.30

Til dette første møde viste foråret sig fra sig rigtigt pæne side og badede Svanemøllehavnen, som kunne ses fra de store panoramavinduer i lounge-området i MovieHouse, i en fin og klar morgensol. Morgenmaden var god og rigelig og kaffen varm og stærk. Det startede godt.[

Cirkulære muligheder

Først på scenen var Anne Sixhøj, der bød velkommen og overfløj de seneste branchetal, der er vores næstnyeste tiltag til vores medlemmer, og består af overskuelige oversigter over omsætningsudviklingen i diverse detailbrancher.

Dernæst tog Lasse Lyhne over. Han fortalte om den cirkulære retails fem R’er: Reduce, Repair, Resell, Reuse og Rent, der hver især repræsenterer et nyt forretningsområde for retail.

Her hørte vi fx, at vi hvert år smider for 10 mia kr. mad ud i Danmark, og vi hørte om den hollandske supermarkedskæde Albert Hein, der i samarbejde med en lille suppeproducent omdanner udsmidningsklar grøntsager til lækre, frisklavede supper, der sælges i butikken. Mindre spild, mere omsætning.
Vi hørte også om, hvordan forbrugerne i høj grad efterspørger muligheden for at reparere deres produkter, men at virksomhederne ikke rigtig imødekommer den efterspørgsel.

.

Konkrete erfaringer

Lasses oplæg tog udgangspunkt i vores seneste rapport, Sustainable Brands and Retail – Towards a Circular Economi, som er lavet i samarbejde med vores internationale samarbejdspartnere i Ebeltoftgroup. Som medlem kan du læse hele rapporten under rapporter og Whitepapers i medlemsområdet.

Lasses overordnede gennemgang af de cirkulære muligheder i retail blev fulgt op af vores eksterne taler Thomas Vangsgaard adm. direktør hos Spejdersport, der blev meget konkret og operationel på, hvordan cirkularitet kunne blive til forretning. Re-tur hedder Spejdersports koncept, der blandt meget andet består af gensalg af brugte produkter, reparation af ødelagte produkter og udlejning.
Han fortalte blandt meget andet om en stor efterspørgsel på reparation, men også om udfordringerne ved at tjene penge på gensalg. Opfordringen fra ham var at kaste sig ud i det. Det var ikke så svært og interessen fra forbrugerne enorm.

Dagen sluttede som den startede med masser af netværk og god udsigt, og vi holdt, hvad vi lovede. Dem, der ville logge på computeren inden 10.30 kunne fint nå det, og de fik en goodiebag med på vejen ud med lækkert indhold fra Nutramino, Bold Drinks, Simply Chocolate, Fatdane, Wally and Whiz samt Kimber Foods.

Næste Connect møde finder sted d. 7 juni i København og den 14 juni i Århus. Læs mere og tilmeld dig her:

Det sker

Det sker

 • Medlemsmøde

  6.dec 2023

  Vores næste Retail Connect medlemsmøde er den 6. dec.

 • Konference

  14.mar 2024

  Tilmeld dig årets store Refresh Retail konferencen 2024

 • NYC tur

  13-16.jan 2024
  Kom med til NYC og NRF d. 13-16 januar 2024
 • AI Foredrag

  Book her

  Temaet handler om AI og dens udvikling i central europa

 • Prognose 2033

  Læs her

  Nu kan du få fingrene i den seneste prognose for dagligvarehandlen

 • Foredrag

  Book her

  Vil du vide hvordan du vinder fremtidens kunde?

 • Bøger

  Bestil her

  Med viden og overblik står du stærkere

0
  0
  Se kurv
  Din kurv tomRetur til shop