Skip to main content
 • Analyse | Convenience | Dagligvarer

Forfatter: Lasse Lyhne
Dato: 16/01/2023

Analyse: Sallings lukning af Føtex.dk er godt set og godt timet

 width=Salling lukker Føtex.dk og flytter hjemmeleverigsservicen over på Bilka to Go. Føtex.dk forsynede primært kunder i hovedstaden, mens Bilka to Go opererer via fem varehuse spredt ud over hele landet, og manøvren vil derfor forbedre udbuddet betydeligt. Samtidigt vil Sallings omkostninger kun forøges marginalt – det betyder lav risiko.  Man bygger naturligt videre på succesen med Bilka to Go – godt set og timet.

Salling CEO, Per Bank, ser fortsat primært nethandel som en ”hygiejnefaktor”, der skal gøre kunderne glade og loyale for at handle i Sallings fysiske butikker, men han har stadig ambitioner om 35 % af online markedet. Salling ejer også Skagen Foods, der som bekendt leverer måltidkasseløsninger. Måske ligger fremtidens indtjening især i måltidkasse-nichen, hvor også Aarstiderne trives.

Nemlig.com, der i sidste regnskabsår 2021/2022, realiserede en omsætningsnedgang på 22 pct., forventer i indeværende regnskabsår 2022/2023 kun en omsætningsvækst på 5 pct. og et fortsat stort underskud på samme niveau som året før. Men også her er udbuddet til danskerne blevet forbedret efter åbningen af Århus lageret, så man nu kan levere til over 90 pct. af danskerne.

Nemlig.com har ”det lange lys tændt” og prioriterer fortsat ekspansion frem for indtjening (man havde dog faktisk positivt EBIDTA i regnskabsårene 2019/2020 og 2020/2021 !!) samtidig med at man bruger mange penge på at prismatche 1800 varenumre med Rema 1000 – dagligvarebranchens mest populære aktør.

Uanset om Coop så tilsyneladende nedprioriterer satsningen på Coop Mad, så vil det være realistisk at det samlede onlinesalg kan få en beskeden årlig encifret vækst, når inflationen igen er under kontrol inden for et års tid og så senere igen opnå tocifrede vækstrater. Alle andre bevægelser i detailhandlen peger på større efterspørgsel på convenience og nemme løsninger, så potentialet i onlinehandel med dagligvarer er der bestemt.

Vi fastholder dermed den prognose for sektoren, som vi beskriver i Kampen om Kurven, hvor onlinehandel med dagligvarer i år 2032 forventes at udgøre 14 mia. kroner svarende til syv pct. af det samlede marked.

 

Det sker

Det sker

 • Medlemsmøde

  6.dec 2023

  Vores næste Retail Connect medlemsmøde er den 6. dec.

 • Konference

  14.mar 2024

  Tilmeld dig årets store Refresh Retail konferencen 2024

 • NYC tur

  13-16.jan 2024
  Kom med til NYC og NRF d. 13-16 januar 2024
 • AI Foredrag

  Book her

  Temaet handler om AI og dens udvikling i central europa

 • Prognose 2033

  Læs her

  Nu kan du få fingrene i den seneste prognose for dagligvarehandlen

 • Foredrag

  Book her

  Vil du vide hvordan du vinder fremtidens kunde?

 • Bøger

  Bestil her

  Med viden og overblik står du stærkere

0
  0
  Se kurv
  Din kurv tomRetur til shop